Bus & Bike

Uudella tavalla pyöräilemään saaristoon

Olemme ensimmäisenä yrityksenä Suomessa kehitelleet Bus & Bike -konseptin, jossa pyöräilijälle turvattomat maantieosuudet kuljetaan bussin kyydissä ja pyörät matkaavat asiallisesti kiinnitettyinä peräkärryn kyydissä. Parhaimmat ja turvallisemmat etapit pyöräillään ja samalla nautitaan mahtavasta luonnosta ja upeista maisemista.

Tällaisella hybridimatkalla saattaa olla myös bussimatkailijoita, jolloin kohdeopastukset ja käyntikohteet matkan aikana synkronoidaan yhteen ja matkasta tulee elämyksellisempi kaikkine yksityiskohtineen. Matkatavarakuljetus järjestyy näin ollen myös helposti.

Päivä Ahvenanmaalla – pyörämatka kauniiseen Brändön saareen 27.7.2021

Matkaohjelma

Matkalle lähdemme ohjelman loppuosassa olevan aikataulun mukaan. Pyörät nostetaan umpikorilliseen peräkärryyn ja pyöräilijät matkustavat bussin kyydissä.

Ajamme Taivassalon ja Kustavin ohi Vuosnaisiin, jossa pyörät otetaan esille ja merimatka yhteysaluksella alkaa kohti Ahvenanmaan pohjoisinta kuntaa, Brändöä. Merimatkan kesto on noin 40 min. Perillä Åvan laiturilta voit aloittaa nautiskelevan saaristopyöräilyn omaan tahtiin. Brändön kunta muodostuu useasta saaresta ja tie kiemurtelee saaresta toiseen monen kauniin sillan ja penkereen kautta. Matka Åvasta Torsholmaan on noin 22 km/suunta.

Paluumatka Åvan satamasta kohti Kustavin Vuosnaista alkaa klo 17.30. On hyvä olla satamassa noin 20 min ennen laivan lähtöä. Pyörille ja pyöräilijöille on varattu etukäteen paikat mennen-tullen. Kustaviin saavumme klo 18.15. Pakkaamme pyörät taas kärryyn ja kotimatka alkaa. Perillä Turun seudulla olemme noin klo 20, Salossa noin klo 21 ja Kemiönsaarella klo 22.

Nähtävyydet, luontopolut ja ruokapaikat

Matkan varrella on kivoja pysähdyspaikkoja, kuten Brändön kirkko, Hotel Gullvivan, Trixies Shop/Cafe, jne. Tästä linkistä voit lukea lisää Brändön nähtävyyksistä.

Luonto on tietenkin pääosassa myös Brändössä. Saarella on useita luontopolkuja, joihin voi tutustua. Täältä voit lukea lisää luontopoluista.

Halutessaan voi ottaa omat eväät mukaan retkelle ja nauttia niistä merellisten maisemien keskellä. Brändöstä toki löytyy myös ruokapaikka ja kahvila.

Matkan hinta

70 € /aikuinen
38 € /lapsi (6-14 v.)

Hinta sisältää:
 • bussimatkan henkilölle
 • kuljetuksen polkupyörälle
 • polkupyörän lauttamaksun
 • Brändön kartan ja vinkkejä käyntikohteista paperisena versiona
 • matkanjohtajan palvelut bussimatkan aikana
Huomioitavaa
 • Otamme matkalle max. 17 pyöräilijää.
 • Polkupyörät kiinnitetään huolellisesti ja turvallisesti (Thulen kiinnitysmekanismi), pyörät eivät pääse liikkumaan kuljetuksen aikana.
 • Perillä Brändössä pyöräillään omatoimisesti.
 • Kartat jaetaan menomatkalla bussissa.
 • Bussimatkalla on myös kävelijöitä kyydissä.
 • Pukeuduthan sään mukaisesti ja muista ottaa myös vesipullo mukaan!
Matkan lähtöpaikat ja lähtöaikataulut
KLO PAIKKAKUNTA LÄHTÖPAIKKA
6.00 Kemiö linja-autoasema
6.30 Perniö linja-autoasema
7.00 Salo tori
7.35 Paimio Sauvon th pysäkki 110-tiellä
7.45 Piikkiö pikavuoropysäkki
8.00 Kaarina pikavuoropysäkki
8.20 Turku linja-autoaseman kenttä
8.40 Raisio ABC Raisio

Myös Raision jälkeen on mahdollista nousta bussin kyytiin. Ota yhteyttä, niin sovitaan pysäkki!
Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on J & M Launokorpi Oy.